x

Ny låt med Jens Lekman

Ny låt med Jens Lekman

Jens Lekman har delat med sig av en ny låt vid namn Regarding A Package, skriver Pitchfork. Låten kom till efter att New York-magasinet Esopus Magazine bett Lekman göra en låt "inspired by a customer service experience" till en samlingsskiva på samma tema.

Så här skriver Jens Lekman på sin hemsida om låten:

"När jag bodde i Melbourne brukade jag få några riktigt konstiga (men ibland väldigt roliga) paket från vissa fans som lyckats spåra min nya adress. Det kom paket med mat, damm, träskulpturer, vätskor, en flaska luft från Ohio och vid minst ett tillfälle - en död fågel. Förseglad i en plastpåse, men ändå en död fågel.

Jag säger ändå eftersom Australien har några av de strängaste karantänreglerna i världen och enda anledningen till att jag ens vet att de här sakerna skickats till mig är på grund av tullen. De flesta av de här sakerna nådde nämligen aldrig mig, ibland kunde paketet dyka upp med en anteckning som meddelade mig om vad som saknades och varför det hade tagits bort. De flesta gångerna var jag tvungen att ringa tullen och prata med dem, något som började ta en del tid i anspråk.

Inte direkt värt en egen låt, tänkte jag, tills jag blev ombedd att skriva en låt om kundservice."

Och här nedan kan du lyssna på den:

 

I sommar är Jens Lekman aktuell med inte mindre än två spelningar på Knarrholmen, den 24 och 25 maj.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA