x

Will.i.am erkänner låtstöld

Will.i.am erkänner låtstöld

Med ett helt nytt album betitlat #willpower släpptes singeln Let's go för en vecka sedan. Snabbt därefter kommer en anklagelse gentemot Will.i.am via twitter av den ryske producenten och artisten DJ Arty som ansåg att detta var en tydlig kopia av hans egna låt Rebound, som släpptes långt innan. Detta påstående visade sig innehålla mycket sanning då de båda låtarna är identiska.

Enligt Will.i.am hade det skett ett missförstånd mellan dessa två artister och i en intervju med KissFM förklarar han:

-          Arty är en bra producent så jag skrev den här låten till  Rebound  förra året. Jag kom i kontakt med Arty och visade det för honom, gjorde en annan version till det och frågade honom om att göra en nyare för att jag ville inte bara ta hans sång och lägga rap över det.

Han säger också att de fortsatte ändå att använda materialet fast de inte fick ett godkännande av DJ Arty och att de försöker fixa det nu.  Men en annan uppfattning kom ifrån den unga producenten. Detta resulterade i sin tur efter släppet på youtube en rad negativa kommentarer till Let's go och även påhopp på den kontroversiella artisten Chris Brown som var medverkande i "kopian".

Här nedan kommer de omtalande låtarna i från de olika artisterna:

 

"Let's go" är den femte spåret på will.i.am:s fjärde studioalbum #willpower som kom ut den 22 april. Arty och Mat Zo's  Rebound släpptes i april 2011.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA