x

VIDEOPREMIÄR: Riddarna – Simma Hem

VIDEOPREMIÄR: Riddarna – Simma Hem

Under våren 2013 släpper rockarna Riddarna fyra singlar med fyra tillhörande videos. Den senaste singeln heter Simma Hem och går i samma mörka, desperata spår som de två första låtarna På Topp och Över Gränsen. Alla fyra singlar hålls ihop av ett genomgående vattentema och texter som berör ämnet längtan.

– Det finns en röd tråd genom allt. Kanske finns det flera. Det kommer ni märka. Den rödaste tråden slingrar sig kring desperationen, frustrationen, rädslan att stagnera, längtan och viljan att fly - fly från det tråkiga, de döda blickarna, mot något glimrande där ute i horisonten. Kanske mot Gotland, ut på haven, ut och känna på vattnet som präglat vår uppväxt och varit både frihet och isolering. Samma vatten som nu förföljer oss i Göteborgsregnet, säger Riddarna i ett pressmeddelande.

Inspelningskonceptet för låtarna var "en producent för varje bandmedlem", och tillsammans med Daniel Johansson, Per Stålberg och Olle Björk skapade Riddarna de fyra nya låtarna som bandet kallar ledstjärnor för deras framtida musik.

I samband med släppet av den tredje singeln smygstartar gruppen sin sommarturné och kommer i helgen att spela på Debaser Slussen i Stockholm samt Sticky Fingers i Göteborg.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA