x

Tre nya akter till Bråvalla

Tre nya akter till Bråvalla

Om två månader öppnas entrén till Bråvalla festival för första gången någonsin. Men innan premiären återstår fortfarande avslöjandet av flera akter. Precis lagom till löning avslöjar nu arrangörerna tre nya akter, Rival Sons, John De Sohn och Skitarg.

Det första namnet, Rival Sons, släppte sitt första kritikerrosade album Pressure & Time 2011 och har sedan dess uppträtt på flera olika festivaler. Med sin klassiskt rockiga ljudbild med inslag av jazz och blues kommer bandet nu till Bråvalla, med sitt tredje album Head Down i bagaget.

John de Sohn är en ny stjärna på den svenska danshimlen. Låten Long Time, som var ett samarbete med Andreas Moe, sålde platinum i Sverige och låg på svenska topp tio-listan i tio veckor. Den nya singeln Dance Our Tears Away har även den blivit populär hos svenskarna och tillsammans med Andreas Moe och Kristin Amparo kommer John de Sohn uppträda med hitsen framför publiken på Bråvalla. 

Skitarg tillhör genren clownmetal och har länge rört sig i den svenska undergroundscenen. Det självbetitlade debutalbumet kom ut 2010 och följdes upp året därefter med plattan Den Hårdaste Jäveln. Samma dag som bandet spelar på Bråvalla släpper de albumet Tarmageddon och har lovat publiken något alldeles extra.

Bråvalla går av stapeln i Norrköping 27-29 juni och några av de redan klara artisterna är Rammstein, Green Day och Avicii.

Du kan köpa biljetter via GAFFA här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA