x

Way Out West bokar kritikerrosad amerikanska

Way Out West bokar kritikerrosad amerikanska

Cat Power är Way Out Wests senaste bokning, och vilken bokning det är. Chan Marshall, som hon heter, har många bollar i luften och jobbar bland annat som sångerska, skådespelerska och modell. Men hon är främst känd och omtyckt för sin suggestiva musik. Förra året skulle hon ha gett sig ut på en Europaturné med PJ Harvey, Annie Lennox och Feist men var tvungen att ställa in på grund av sjukdom. Efter tolv tunga månader verkar det dock som att sångerskan har återhämtat sig och kommer nu att ge sig ut på en turné med start i maj. Ett av stoppen blir till Way Out Wests glädje Slottskogen i Göteborg.

För ungefär ett halvår sedan släppte Cat Power albumet Sun som belönades med fem stjärnor av GAFFA med motiveringen "Sun är kanske årets mest lyckade och överraskande pånyttfödelse. Vem hade trott att man skulle hitta autotune-sång på en Cat Power-skiva, liksom?".

Way Out West hålls i Slottskogen, Göteobrg, från 8-10 augusti och har tidigare bokat bland annat The Knife, Kendrick Lamar och Neil Young.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA