x

Så mycket får Rihanna för Roskilde-spelningen

Så mycket får Rihanna för Roskilde-spelningen

Tillsammans med Kraftwerk, The National och Queens Of The Stone Age är Rihanna en av huvudattraktionerna på årets Roskildefestival. Efter avslöjandet om hennes spelning har det spekulerats i hur mycket det faktiskt har kostat festivalen och nu har danska Metroxpress gått ut med svaret.

Enligt en "tillförlitlig källa" till tidningen kommer Rihanna att få en miljon dollar i betalning, ungefär sju miljoner svenska kronor. Det motsvarar cirka 15 procent av festivalens hela budget som ligger på nästan 50 miljoner svenska kronor. Det betyder att hon tjänar cirka 75 000 kronor i minuten på en 90 minuters-konsert.

Även om sju miljoner är väldigt mycket pengar så slår det ändå inte summorna som Prince och Bruce Springsteen tagit emot då de besökte festivalen 2010 respektive 2012. Då fick de båda nästan det dubbla, alltså närmare 12 miljoner svenska kronor.

Rihanna satte nyligen ett nytt Billboard-rekord när hon blev den första artisten någonsin att ha haft tio listettor på Top 40-listan för radiohits.

Roskildefestivalen 2013 äger rum den 29 juni-7 juli och biljettförsäljningen är i full gång. Hitta biljetter via GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA