x

Kanye West klar med ny skiva

Kanye West klar med ny skiva

Via den amerikanska radiostation Hot97 har flera tidningar nu rapporterat att Kanye West ska vara klar med inspelningen av sitt senaste album. Skivan sägs vara en uppföljare till 2010 års hyllade album My Beautiful Dark Twisted Fantasy och enligt Paul Rosenberg, radiopratare på stationen, ska skivbolaget redan ha hållit i ett lyssningsevent.

– Alla på skivbolaget som har hört skivan älskar den. Jag har hört att den är mörk, men riktigt bra, säger han i radioprogrammet.

Enligt sajten NME ska Kanye West ha avslöjat skivsläppet på en av hans konserter i Paris.

– Jag vill berätta för er att jag har jobbat på nytt material. Det kommer att släppas om ett par månader, ropade han till publiken.

Några som har arbetat med West på den nya skivan är den franska electroduon Daft Punk. De berättade för Rolling Stone Magazine att de har gjort två låtar ihop med hiphopparen.

– Det var väldigt rått. Han rappade, eller snarare skrek primalt, berättade Thomas Bangalter för tidningen.

My Beautiful Dark Twisted Fantasy släpptes 2010 och fick väldigt bra kritik. Av GAFFA belönades skivan med hela sex stjärnor och fullpottaren motiverades med "Albumet My Beautiful Dark Twisted Fantasy liknar ingen annan platta som kan hänvisas till genren hiphop. Albumet är genreöverskridande, narrativt, och kittlar fantasin med skicklig dramaturgi.". 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA