x

PREMIÄR: Kite - Dance Again

PREMIÄR: Kite - Dance Again

Det har snart gått ett och ett halv år sedan Kite släppte sin senaste skiva IV. Duon, som består av Christian Berg och Nicklas Stenemo, är nu tillbaka med uppföljaren V. Dance Again är deras andra singel från albumet som spelades in i en studio i Tranås. Tillsammans med Hans Olsson-Brookes mixades albumet i Göteborg och resultatet beskrivs i ett pressmeddelande som "utan tvekan deras starkaste och mest genomarbetade verk hitills.".

Den första singeln The Rhythm lades upp på Soundcloud för gratis lyssning och bara några dagar senare hade den fått över 5000 lyssningar. Hela skivan släpps den 8 maj och duon fortsätter att köra på fem spår-formatet.

I en intervju med GAFFA förklarade de varför de valt att just köra på EP-formatet, istället för att släppa hela album.

– Jag ser faktiskt inte någon poäng med att spela in ett album. Jag tycker att det räcker med fem låtar för att få till en bra dynamik och variation. Det enda problemet är väl egentligen att många har något slags föreställning att en ep inte är på riktigt. De går liksom runt och väntar på albumet. Men det är ju bara att skita i, säger Nicklas Stenemo.

Lyssna på den nya, sorgsna men dansanta, singeln Dance Again här.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA