x

Premiär för svensk indie-musikdokumentär

Premiär för svensk indie-musikdokumentär

Idag premiärvisar vi indie-musikdokumentären The Second Wave som följer det svenska bandet La Fleur Fatale på en resa genom Kalifornien.

Under resan möter bandet, som på förhand inte vet vad nästa stopp på färden är, tongivande amerikanska musiker och sätter dagens musikaliska och politiska klimat i relation till det som rådde under 60-talet. Vad har egentligen förändrats och är digitala hackers som Anonymous dagens motsvarighet till dåtidens protester mot kriget i Vietnam?  

Filmen har satts ihop helt ideellt och bland annat Ebbot Lundberg från The Soundtrack Of Our Lives medverkar i filmen, tillsammans med bland andra Strawberry Alarm ClockJames Lowe (Electric Prunes), Duncan Faure (Bay City Rollers), Patrick Campbell-Lyons (Original Nirvana) och naturligtvis även La Fleur Fatale själva.

Bandet i fråga har tidigare turnerat runt om i Europa och bland annat även spelat tillsammans med just Ebbot under en spelning i Linköping, samt setts och hörts i program som Musikguiden och Nyhetsmorgon.

La Fleur Fatale firar även med att dagen till ära släppa en ny singel vid namn How Long Is Too Long, skriven av Duncan Faure som de mötte på resan, och både den och den entimmeslånga dokumentären The Second Wave kan du beskåda nedan:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA