x

Hultsfred fyller på med hiphop-akter

Hultsfred fyller på med hiphop-akter

För att fira helg har Hultsfred Goes Stockholm nu släppt nya bokningar till festivalen. Dagens hiphop-släpp består av prisade Labyrint, albumaktuella Stor och lovordade Cleo.

I höstas släppte Labyrint låten Ortens Favoriter som fick pris för årets låt av Kingsize Magazine och Labyrint blev ett namn som på mångas läppar. På P3 Guld vann Labyrint pris för årets hiphop och just nu håller gruppen på att jobba med ett nytt album som väntas släppas någon gång under året.

Även Stor har vunnit pris för årets hiphop på P3 Guld för albumet Nya Skolans Ledare. I dagarna släpper han nytt album som redan hyllats av kritiker. För Stor själv är det väldigt viktigt att albumet blir som han vill ha det. I en intervju med GAFFA säger han att "det ska vara ett tidsdokument".

Cleo har hyllats av många, bland annat av Metropols Ametist Azordegan. Hon har släppt flera egna singlar och driver dessutom workshops där hon vill inspirera ungdomar och stärka deras självförtroende genom musiken.

Sigtunafestivalen har även bokat popparna Frantic Sundays och Julia Vero. Frantic Sundays släppte i vintras singeln Ikaros och Julia Vero medverkar bland annat på Azure Blues nyutgivna singel The Road I Know.

Fler band som kommer att spela på Hultsfred Goes Stockholm är Arctic Monkeys, Fatboy Slim och Portishead. Du kan köpa biljetter till festivalen via GAFFA Live här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA