x

Petter firar 15 år som artist

Petter firar 15 år som artist

1998 var året Petters karriär tog fart. Den svenska rapstjärnan debuterade med skivan Mitt Sjätte Sinne och satte svensk hiphop på kartan. Låtar som Mikrofonkåt, Vinden Har Vänt och Riddarna Runt Runda Bordet var med på debuten. Skivan blev startskottet för något som skulle komma att bli en lång och ljus framgångssaga för artisten och han tog hem tre grammis redan det året. Den 26 augusti är det precis 15 år sedan Petter lanserade Mitt Sjätte Sinne och det ska firas med en exklusiv spelning på Tyrol i Stockholm där debutskivan ska framföras i sin helhet.

– Jag är extremt stolt över att ha hållit på i så många år och aldrig lättat på gasen. Mitt Sjätte Sinne är en milstolpe på många sätt, både för mig och för andra, så är det någon skiva jag ska köra live från början till slut så är det den. Vi är många som bär starka minnen från den tiden så det kommer bli grymt, säger Petter i ett pressmeddelande.

I samband med 15-årsfirandet lanserar artisten även två mousserande viner som har fått namnen P.Lex Pure 0% som är ett alkoholfritt vin och P.Lex Prosecco Brut, vinerna har fått sitt namn från Petters rapnamn P.Lex som är en förkortning av Petter Alexis

BABA Recordings/Sony Music kommer även ge ut en jubileumsutgåva av debutskivan både fysiskt och digitalt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA