x

Rockstjärna gripen för planering av mord på exfrun

Rockstjärna gripen för planering av mord på exfrun

Tim Lambesis, en av grundarna till det Grammy-nominerade heavy metal-bandet As I Lay Dying, greps i tisdags i södra Kalifornien misstänkt för att ha planerat ett mord på sin exfru. Polisen fick i förra veckan reda på att Lambesis ville försöka hyra en torped som skulle döda hans exfru, varpå de agerade direkt. Genom att låta en polis agera lönnmördare bestämde de ett möte med sångaren som mycket riktigt ville betala för mordet. Han kunde gripas på plats, skriver New York Times.

– Vi fick information om det här sent förra veckan. Vi agerade snabbt. Jag tror att vi har lyckats förhindra en stor tragedi, säger polisens taleskvinna Jan Caldwell.

Det är ännu inte klarlagt varför sångaren ville att hans exfru skulle dö, eller hur polisen fick tipset. Polisen kommer för närvarande inte ut med mer information och det är inte klart om Lambesis har anställt en advokat. Det var i september förra året som exfrun ansökte om skilsmässa.

As I Lay Dying har släppt sex album, däribland An Ocean Between Us från 2007, som hamnade på Billboardslistans topp tio. Från samma album blev låten Nothing Left nominerad till en Grammy för Best Metal Performance. Senare denna månad var det meningen att gruppen skulle ge sig ut på en USA-turné med flera andra metal-band.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA