x

Därför avbokade Putte I Parken Labyrint

Därför avbokade Putte I Parken Labyrint

I början på veckan gick arrangörerna för Putte I Parken ut med att Labyrint inte längre skulle uppträda på festivalen. I deras ställe ska istället Näääk & Nimo göra en konsert. Detta startade en proteststorm på Facebook och det spekulerades i varför Labyrint avbokades. En misstanke var att det var gruppens liberala inställning till droger som fått festival-arrangörerna att backa. Men så var inte fallet och nu har arrangörerna skrivit ett öppet brev på Facebook där de förklarar anledningen bakom beslutet.

"Vänner. Såhär är det. I december bokade vi Labyrint till Putte i parken av deras bokningsbolag United Stage. I april fick vi reda på att bandet själva bokat ett gig i Karlstad som, tidsmässigt, ligger alldeles för tätt inpå vår festival. Sådana slags krockar uppstår tyvärr ibland och det är mycket beklagligt när det blir så. Man bokar inte först in en spelning på en festival och sedan bokar in ett lokalt gig några månader innan. Vi har i det här fallet valt att dra det till sin spets och avboka Labyrint. (Vi känner liksom att vi nån gång måste sätta ner den berömda foten.)".

Arrangörerna fortsätter meddelandet med att intyga att Labyrints drogliberala syn inte hade något med avbokningen att göra, men säger också att de inte ställer sig bakom varken Labyrints eller Näääks inställning till droger.

Putte I Parken hålls i Karlstad 3-6 juli och du kan köpa biljetter till festivalen via GAFFA live.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA