x

Trästock släpper nya band

Trästock släpper nya band

Nu har nya artister blivit klara för Sveriges största gratisfestival, Trästocksfestivalen. Svensk hiphop blandat med metal och elektronica är några av de genrer som gästar Skellefteå i sommar. Tio nya akter är nu släppta till festivalen.

Chords. Rapparen som erövrat Svensk hip-hop och som har jobbat med både Timbuktu och varit en del av reagge-bandet Helt Off, som också kommer till festivalen. Nu gästar han dock Trästocksfestivalen helt i egen regi.

Skitarg. Tung metall som blivit jämförd med bland annat The Kristet Utseende, In Flames, Dark Tranquility och The Haunted. Våldsamt och elakt kombinerat med humor och teatralisk approach.

Beatrice Eli. Hyllade Beatrice Eli som snabbt gjort sig en musikkarriär är just nu en av Sveriges största inom sin genre. Hon har genom en blandning av pop och electronica blivit jämförd med både Lykke Li och Björk. 

De andra akterna Trästocksfestivalen släppt är dansanta elektrobandet Systraskap, svenska bandet Tusenbröder, Punk-popbandet Skelett, Skellefteå-rockarna Blister Brigade, Prins Eric, Lunacy Project och Westernbotten. 

Andra artister som spelar på festivalen är bland annat Sofia Jannok, Urban Cone, Helt Off och Rolf Wikström.

Festivalen äger rum 18 - 20 juli i Skellefteå.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA