x

Siesta ställer in

Siesta ställer in

Veckan innan Siesta ska gå av stapeln ställer arrangörerna in. Detta beror på att biljettförsäljning inte nått upp till vad som behövdes för att kunna driva festivalen.

Det står ännu oklart om festivalen kommer återvända kommande år. På Siestas hemsida kan man läsa om orsakerna till beslutet och kulturföreningen Markan, som anordnar festivalen, ber om ursäkt för nedläggningen. Siesta väntade in i det sista med att ställa in och kommenterade detta på deras hemsida, där det även kommer hållas en webbsänd presskonferens imorgon, onsdag 22 maj, klockan 10:00. 

"Ni kommer fråga varför vi väntat så länge med att ta det här beslutet och svaret är att vi trodde på våren och solen. Vi hoppades att det plötsligt skulle vända. Den kärlek vi fått genom alla kanaler och personliga möten fick oss kämpa in i det sista."

Hur det kommer bli med de som köpt biljetter till årets festival kan Siesta ännu inte svara på.

"Vi vet tyvärr inte just nu vad som händer med era festivalbiljetter. Vårt absoluta mål är att återbetala alla köpta festivalbiljetter."

Slutligen ber Siesta på sin hemsida om ursäkt till alla drabbade:

"Vi vill be er, som tänkt besöka Siesta! 2013, att ha förståelse för den situation vi hamnat i. Vi ska göra allt som står i vår makt, för att ni ska få tillbaka de pengar ni lagt på att köpa biljett till årets festival. Vi älskar er. Besökare. Funktionärer. Samarbetspartners. Artister. Sponsorer. Stöttepelare. Eldsjälar. Hässleholm. Utan er hade vi inte seglat det här skeppet i tio underbara år. Vi tackar er. Vi tackar för er tid, ert engagemang, er svett, era skratt och ert stöd."

Artister som skulle spela på Siesta var bland annat Håkan Hellström, Alt-J, Näääk & Nimo, Glasvegas, Biffy Clyro, Looptroop Rockers och Adrian Lux.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA