x

Movits avslöjar datum för albumsläpp

Movits avslöjar datum för albumsläpp

Den Luleåbaserade rap-trion Movits släppte sitt första album Äppelknyckarjazz för cirka fem år sedan och har sen dess stått högt i kurs på den svenska och internationella musikhimlen. Deras andra album Ut Ur Min Skalle släpptes 2011 och innehöll bland annat hitsingeln Nah Nah Nah som sålde platina. Nu berättar gruppen om det kommande albumet Huvudet Bland Molnen, som blir deras tredje skiva.

– Vi har gått ner oss totalt i den kreativa processen. Folk säger att det är sommar ute, men sist vi såg Hornsgatans trottoarer var det blixthalka. Det ger dock resultat. Det är ett riktigt monster vi håller på att skapa, berättar Joakim Nilsson som spelar saxofon.

De har redan släppt två singlar från den kommande plattan, Röksignaler och Nitroglycerin. På fredag släpps den tredje singeln Limousin som har en hårdare ljudbild än vanligt och innehåller ett samarbete med Maskinen.

Den senaste tiden har trion varit på turné i bland annat Japan och USA och uppträdde i somras på flera europeiska festivaler som tyska Fusion och engelska Glastonbury. Sommarens turné inleder de med att spela på Gröna Lund och fortsätter sedan med festivalspelningar på Emmaboda och Umeå Open.

Tredje albumet Huvudet Bland Molnen planeras att släppas i september. Titta på videon till en av plattans singlar Nitroglycerin här nedan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA