x

Labyrint avbokas igen

Labyrint avbokas igen

För lite drygt en vecka sedan avbokade festivalen Putte I Parken hiphop-gruppen Labyrint från sitt konsertschema. Först spekulerades det i att anledningen kunde vara rapparnas drogliberala åsikter, men arrangörerna gick snart ut med att det handlade om något annat. Labyrint hade nämligen bokat in en annan spelning i Karlstad för tätt inpå festivalen, vilket Putte I Parken inte kunde acceptera. Och nu har Labyrint gjort det igen.

Idag gick arrangörerna bakom Musikens Makt, en festival belägen i Luleå, ut med att även de valt att boka av Labyrint.

– På grund av att Labyrint bokat in sig själva på spelningar både i Luleå och närliggande Boden endast ett par månader innan Musikens Makt så väljer vi att boka av bandet, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Samtidigt understryker de att avbokningen inte har någonting alls med gruppens drogliberala inställning att göra, och att de är helt emot censur.

Luckan som avbokningen av Labyrint utgjort är enligt festivalen redan fylld och de avslöjar att fler namn kommer att släppas inom kort. Än så länge har festivalen bokat bland annat Lilla Namo, Ansiktet och Syster Sol. Musikens Makt äger rum i Luleå från 16-17 augusti och det är fri entré.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA