x

Rebecca & Fiona på turné i Sverige

Rebecca & Fiona på turné i Sverige

Den hyllade DJ-duon Rebecca & Fiona ger sig ut på turné. Denna gången kommer tjejerna till Sverige och besöker bland annat Big Slap och Kirunafestivalen. Duon består av Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick som båda kommer från musikfamiljer. De har bland annat haft en egen webshow på SVT, prisats med en Grammis och har fått flera P3-nomineringar.

Tjejerna har tidigare arbetat med Robyn och har vid flertalet gånger varit förband åt henne. De har även slått igenom stort internationellt och spelade förra året på Tomorrowland i Belgien, som är en festival som främst satsar på elektronisk dansmusik och är en av de största inom sitt slag.

Skivan I Love You, Man! blev hyllad av GAFFA och fick fem stjärnor. Recensenten Özgür Kurtoglo skrev om skivan:

"De tar sig an electropop och ljud farligt nära disco från 80-talet lika lätt som de skapar electro-kryddade house-låtar eller stora trance-refränger med ännu större synthslingor, och får nästan samtliga produktioner att låta sådär typiskt "bigger than life" som är så viktigt för house-musik".                                                           

Under våren har de turnerat i Usa på flera omtalade klubbar så som Mansion i Miami och Exchange i Los Angeles. Turnéplanen för sommaren kan ni se här nedan: 

1 jun – Stockholm, Dans Dakar
27 jun – Norrköping, Bråvalla Festival
28 jun – Skellefteå, Stadsfesten
29 jun – Kiruna, Kirunafestivalen
4 jul – Karlstad, Putte i Parken
17 jul – Visby, Kallis
19 jul – Kragerö, Press Play Festival (NO)
27 jul – Emmaboda, Emmabodafestivalen
3 aug – Malmö, Big Slap


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA