x

Peace & Love i konkurs

Peace & Love i konkurs

Festivaldöden har skördat ytterligare ett offer. Idag gick Peace & Love ut med att det inte blir någon festival i år. Detta bara några veckor efter att Hässleholm-festivalen Siesta lämnade walk over.

I ett pressmeddelande skriver arrangören:

– Allt som stått i vår makt har gjorts. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka.

I en artikel i GAFFAs kommande juninummer pratade vi bland annat med Ronny Mattsson, presschef på Peace & Love, om det rådande festivalklimatet. Då berättade han att de bara väntar på att biljettförsäljningen skulle sätta igång. Han medgav motvilligt att den låga biljettförsäljningen kan vara en konsekvens av att Bråvallafestivalen äger rum samma helg.

– Scorpio kontaktade oss och erbjöd oss möjlighet att flytta det datum som vi redan då hade satt. Men vi hade redan lagt bud på artisterna på just de datumen, som vi var först med att sätta dessutom, säger Ronny Mattsson.

I samma intervju berättade Folkert Koopmans, managing director på FKP Scorpio som anordnar Bråvalla, om en positiv försäljningsutveckling:

– Försäljningen går väldigt bra och vi är säkra på att vi kommer att sälja slut. Vi har en väldigt bra, men också dyr, line-up, säger Folkert Koopmans.

Läs hela intervjun i vårt kommande juninummer (ute 31 maj).

I dagens pressmeddelande skriver Peace & Love vidare att "Den positiva kraft, optimism och framtidstro som Peace & Love alltid stått för kommer att fortsätta utvecklas och leva vidare i nya former. Exakt vad det blir får framtiden utvisa".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA