x

”Det känns piss”

”Det känns piss”

Looptroop Rockers var ett av de band som skulle ha spelat på Peace & Love i sommar, men som nu fått en lucka i konsertschemat efter att festivalen idag gått i konkurs. Embee i Looptroop Rockers berättar att just Peace & Loves konkurs känns extra hård.

– Vi känner de som arrangerar festivalen och vi vet vilka eldsjälar de är. Det är jobbigt att veta vad de måste gå igenom nu. Det känns jävligt orättvist. Det är en sådan välgenomförd festival, det känns inte ärligt att de måste stryka med, berättar han för GAFFA.

Looptroop Rockers skulle även ha spelat på Siesta som ställde in redan förra veckan.

– Det var ju en jävla chock när Siesta ställde in för det skulle ha blivit vår sommarpremiär. Och så hände det här! Det känns piss faktiskt. Det verkade gå så bra för Peace & Love och de var så peppade inför sommaren.

Huruvida Peace & Loves konkurs beror på att Bråvalla lagt sig under samma helg eller inte har Embee svårt att svara på, men han är noggrann med att påpeka att han själv hade valt Peace & Love framför Bråvalla, både som besökare och artist.

– Jag föredrar en festival som har själ. Och det hade både Peace & Love och Siesta. Det kanske Bråvalla har också, det vet man ju inte än. Men rent spontant så känns det som att det finns en stor tanke på pengar bakom Bråvalla. När FKP Scorpio först kom in på marknaden så kändes det faktiskt som att det fanns en välvilja att få Hultsfredsfestivalen att leva vidare. Men i och med att de stekte festivalen så snabbt och flyttade den till Stockholm så kan ju inte intentionerna ha varit så bra ändå.

Embee, som egentligen heter Magnus Bergkvist, tror att det här kan få negativa konsekvenser för den svenska festivalsommaren.

– I det långa loppet kan jag tänka mig att det här skrämmer bort människor, att de inte vågar satsa på festivaler längre eller vågar brinna för någonting så stort som Peace & Love. Jag tror att det här kan bli som en bromskloss för de som vill starta något sådant.   


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA