x

Beyoncé imponerade i Danmark

Beyoncé imponerade i Danmark

Beyoncé spelade för ett utsålt Forum i Köpenhamn i måndags. Ikväll står Globen framför superstjärnans fötter och ska man tro Danmarks recensentkår kan vi räkna med något alldeles extra.

Belingske Tidendes Jeppe Krogsgaard Christensen menar att Beyoncé bara misslyckades i ett område hon inte hade kontroll över, nämligen ljudet. Och klagomålen kring ljudbilden är ett återkommande tema när man går igenom recensionerna, medan Beyoncé och band överöses med beröm. Jyllands-Postens Peter Schollert skriver bland annat att "Den amerikanska superstjärnan visade klass både som sångerska, dansare och performer" och belönade spelningen med fem av sex stjärnor.

Bt:s kritiker Jan Eriksen delade även han ut fem av sex stjärnor och kallar konserten "Den tjusigaste Las Vegas-show jag har sett på dansk mark" och "en färgrik musikorgie med The Mother Diva längst fram". Den sistnämnda kommentaren är givetvis en referens till Beyoncés liveband, The Suga Mamas.

Politikens utsände, Pernille Jensen, verkar inte heller helt överväldigad över Forum som konsertarena, men menar att Beyoncé vann över de ljudmässiga begränsningarna: "Beyoncé är bombastisk och kompromisslös på scen. Och samtidigt kanske den allra största nu levande sångerskor för tillfälllet."

Allra mest positiv är GAFFAs Sohail Hassan, som ger konserten full pott och menar att alla förväntningar innan konserten infriades: "Det finns verkligen ingenting att klaga på i det stora hela när det gäller Beyoncés uppträdande och show".

ExtraBladets Thomas Treo är en av få som var långt ifrån imponerad och skriver bland annat att "Hennes låtar är fulla av floskler".

Men den gode Treo är som synes en av få som rackar ner på Beyoncé och alla svenska fans som peppar inför kvällens konsert kan antagligen känna sig relativt lugna. Ni kan också peppa vidare genom att läsa hela GAFFA Danmarks hyllning här.

GAFFAs Özgür Kurtoglu är på plats ikväll och ni kan räkna med att en full rapport publiceras här på GAFFA.se under morgondagen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA