x

Medveten meny på Way Out West

Medveten meny på Way Out West

Förra sommaren gick Way Out West ut med att de bara tänkte servera vegetarisk mat på festivalen, både till besökare och personal, och påpekade att köttkonsumtionen är en av de största miljöbovarna. Och visst fungerade det. En studie från Göteborgs Universitet har visat att Way Out Wests gröna matval faktiskt påverkat miljön 25 procent mindre än de gjorde 2010. I år har arrangörerna bestämt sig för att upprepa den gröna matsuccén och återigen bara servera vegetariska måltider.

– Way Out West vill fortsätta gå framåt, vi tror vi kan bli ännu bättre. Utan att trumma sig på bröstkorgar ska festivalmaten gå från statement till upplevelse, vilket vi jobbar hårt på. Vi kommer presentera menyer och aktörer som förhoppningsvis i sig lockar besök och höjer kicken på plats. Och nej, det blir inget kött i år heller, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Förra året skapades viss kontrovers då festivalen gick ut med sin vegetariska meny. Som en pr-kupp bestämde sig nämligen GT för att ha ett "köttbulle-stånd" utanför festivalen och erbjuda besökarna korv och köttbullar. Det gick inte hem oss Lugers pr-chef Joel Borg som kallade GT:S handlande ett "smaklöst marknadsföringsjippo", skriver Dagens Media.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA