x

VIDEOPREMIÄR: I Don't Speak French - We Are The People

VIDEOPREMIÄR: I Don't Speak French - We Are The People

Idag premiärvisar vi videon till, och ja faktiskt även själva låten We Are The People med I Don't Speak French. Det är Växjöbandets debutsingel och en försmak inför vad som komma skall då debutskivan släpps i sommar.

Bandet började som ett kreativt utlopp för sångaren Håkan Persson, som sedan gjorde gemensam sak med jazztrummisen Peter Turesson för att sedan addera ytterligare tre medlemmar till bandet, och på den vägen är det. Så här beskriver bandet själva låten:

– Den är inspirerad av den oro vi känner inför det konsumtionssamhälle som vi i västvärlden har skapat oss. Men i kontrast till det allvarliga budskapet har låten givits ett upplyftande och catchigt sound. Texten handlar om hur vi är sammankopplade och tillsammans måste stå till svars för de val vi gör i våra dagliga liv.

Videon är ett experiment där man blandat enkla handritade illustrationer med utskrivna bilder och sedan animerat dessa digitalt.

– Stora delar av animationerna har vi gjort för hand och filmat rörelsen direkt. Vi har bland annat klistrat på bilder av instrument på grillspett och rört dem i takt med musiken med händerna, snurrat en ritad väg mellan två gardinstänger, för att få bilen att se ut som att det rör sig framåt

Se videon nedan:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA