x

Storsjöyran utökar sin line-up

Storsjöyran utökar sin line-up

Östersunds-festivalen Storsjöyran går lagom till helgen ut med fler artister till årets line-up. Dagens släpp innehåller bland annat housestjärnorna Albin Myers och Sebjak, samisk vispop med Sofia Jannok och amerikansk country med The Mercy Brothers.

Albin Myers har gjort sig ett namn världen över med sin dansanta house-musik. Han har gjort framgångsrika remixer till bland annat Avicii och David Guetta, och har även släppt egna singlar som till exempel populära Hells Bells. Myers har tidigare uppträtt på svenska Summerburst och belgiska Tomorrowland och i sommar avslutar han Östersunds-festivalen med sin spelning i Badhusparken.

Sofia Jannok släppte nyligen skivan Áhpi - Wide As Oceans som belönades med hela fem stjärnor av GAFFAs recensent. Hennes musik är en blandning av modern indiepop och samisk vispop, och hon har turnerat över hela världen. Jannok sjunger på samiska som är hennes modersmål, och har tidigare sagt att hon blir glad om hon kan skapa ett intresse för den samiska kulturen via hennes musik.

Fler som bokats till Storsjöyran är Zacharias Blad, Grande Roses, Nord & Syd och Ångmaskinen. Tidigare har festivalen släppt bland annat Alice Cooper, Bad Religion och Crystal Castles. Storsjöyran äger rum 26-27 juli och du kan köpa biljetter via GAFFA live här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA