x

95-åring hyllar Håkan Hellström

95-åring hyllar Håkan Hellström

Sveriges utan tvekan mest folkkära artist har någonting som passar alla. Det är någonting som tydligt syns på hans fanskara. I Hallands Nyheter (31/5) hittar vi en pärla till citat från en intervju med Linnea Johansson, 95 år gammal. På frågan om vad hon ska göra i sommar svarar hon:

– Åh, jag ska få se min favorit. Jag ska få gå på konsert med Håkan Hellström. Jag glömmer aldrig när jag slog på TV:n, Allsång På Skansen, och en fin kille i sjömanskostym dansade in på scen och sjöng så vackert. Och på svenska dessutom och inte engelska som alla ska sjunga på nu för tiden. Så han spelar i Societetsparken (red: i Varberg) i sommar och dit ska jag. Då hoppas jag att han spelar en av Evert Taubes bitar, och att jag får träffa honom och ge honom en kram.

Som vi vet har Siesta gått upp i rök. Det gäller dock att se positivt på saken, för ur den askan som Siesta var stiger något vackert upp. Istället för att Håkan hade sin premiärspelning på de skånska slätterna hamnade den plötsligt i hemstaden Göteborg. I torsdags med sina nära och kära. Vi vanliga dödliga får däremot vänta tills på lördag. Där ska vi få höra Valborgs textrad "Och i Azalea kan man inte ungdå att bli kär", blott ett stenkast från just Azaleadalen.

GAFFAs Mathias Jensen bet i Håkan Hellströms senaste giv och delade ut full pott, med motiveringen:

"När Håkan Hellström så här lekfullt väljer att lappa ihop hela sin popkulturella spännvidd finns det precis ingen som hinner med. Med riktning mot hela Sveriges popelit pekar han med full kreativ styrka och säger: det är så här det ska låta nu. Inget annat duger." Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA