x

VIDEOPREMIÄR: Pontus de Wolfe - Livet

VIDEOPREMIÄR: Pontus de Wolfe - Livet

Pontus känns igen från både TV-soffor och bloggar men har numera slagit sig in i musikvärlden som soloartist. Det självbetitlade solodebutalbumet släpptes i vintras och GAFFA sade delvis detta om skivan:

"Pontus de Wolfe gör välskräddad pop som doftar av visromantik och proggens pulserande rytmik. Vemod och sorglöshet möts i rockstilistik som ledigt blandas med 60-talsharmonier." Läs recensionen här.

Det tog inte lång tid därefter förrän Livet uppstod någonstans i Pontus fantasi.

– Min käresta var bortrest, och det smög sig in längtan och nostalgi i låtens teman, säger Pontus de Wolfe i ett mejl till GAFFA.

Cirka ett halvår senare har idén blivit en realitet och videon, som är regisserad av Peter Grinsfeldt, finns nu att beskåda. Det är en kontrastrik och välklädd historia som mest av allt ser glad ut.

– Inspelningen var en lätt och lustfylld affär, och knuffades på av våren som var ivrig att få sin nya temalåt klar. Videon var i lika hög grad ett resultat av "vi bara kör". Jag tänkte att det bästa sättet att fånga bandet bara var att knuffa ut det på gatan och säga åt det att spela.

Kolla in videon här nedan:Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA