x

Se The Knifes Shaking The Habitual Show

Se The Knifes Shaking The Habitual Show

2:09 går den på, videon till The Knifes nya singel Raging Lung, som också visar upp klipp från bandets uppmärksammade liveshow. Kolla in rubbet här nedan.

När gruppen visade upp sin show strax utanför Stockholm var bland annat GAFFAs Fredrik Franzén (personen som gav Shaking The Habitual full pott) på plats. Han vart fascinerad, men inte helt övertygad:

"Det är oklart om The Knife får fram sitt budskap. Det är oklart om de verkligen skakar om eller om de bara gör folk besvikna. Av kommentarerna i öl-kön att döma är det den senare effekten som uppstår, och det är inte så konstigt. Faktum är ju att vi köar för att få biljetter och vi åker till konsertlokalen och vi köar för att komma in och vi betalar och vi betalar och vi älskar och vi får så lite kärlek tillbaka från scenen. Men igen: musik är inte underhållning och det faktum att The Knife röstar rött gör dem inte till en public service-institution. De är artister. Den enda skyldighet man möjligtvis kan tvinga på dem är att de ska få oss att tänka och känna utanför våra vardagliga trygghetszoner. Och det gör de onekligen denna soliga fredag i Alvik." Till recensionen.

Klippen nedan kommer också från samma spelning som skedde i Hangaren, Subtopia. Videon är producerad och ihopklippt av danskollektivet Sorkklubben som också är en stor del av showen:

The Knife visar upp sig på Way Out West senare i sommar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA