x

Pearl Jam räknar ned

Pearl Jam räknar ned

Pearl Jam har något i görningen. De har startat en nedräkning på sin hemsida, som i skrivande stund slutar om 4 dagar, vilket innebär den 8 juli. Vad som sker då är oklart men man kan ju spekulera i att det är nedräkningen till de fulla detaljerna kring bandets kommande tionde studioalbum , eller åtminstone lanseringen av singeln Mind Your Manners som är satt att bli den första singeln från albumet. 

Grunge Report har tidigare uppskattat releasdedatumet av singeln till den 16 juli , en upplysning de säger sig ha fått från sajten allaccess.com och som inte alls är bekräftat av bandet själva. I februari tidigare i år gick bandet ut och sa att de nästan var klara med demoinspelningarna, och senare i maj att albumet nästan var färdigt, och med det i åtanke känns det knappast sannolikt att nedräkningen skulle handla om en albumrelease. Sett till skivindustrins långsamma processer handlar det troligen om en singel.

Vad det gäller soundet på skivan kommer ingen bli överraskad.

– Det låter väldigt mycket Pearl Jam. Det kommer att bli en del rocklåtar, några lugnare låtar och något däremellan, sa bandets gitarrist Stone Gossard till Guerilla Candy.Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA