x

Tindersticks firar med nyinspelningar

Tindersticks firar med nyinspelningar

Brittska Tindersticks har varit i den legendariska studion Abbey Road och gjort nya inspelningar av sina mest kända låtar. Resultatet är det kommande albumet Across Six Leap Years som återknyter till Tindersticks 21 år som band och de 9 studioalbum man har i ryggen.

Låtarna har producerats av huvudpersonen och sångaren Stuart A. Staples själv och har en planerad release den 15 oktober i i år.
Gruppens trummis David Boulter säger så här om nyinspelningarna:

- De här låtarna känns som covers, som om det var någon annans musik, och vi kände att vi hade mer att tillföra. Att spela in i Abbey Road kan antingen vara upplyftande eller nedslående, men det var viktigt för oss att få komma hit. Det kändes viktigt att få ge de här låtarna nytt liv.

Förra året släppte Tindersticks fullängdaren The Something Rain och GAFFAs Maria Stacke skrev så här om den:

"Melodiken är melankolisk, och instrumenteringen med orgel och saxofon i ofta framträdande roller ger en varm 70-talsestetik, medan stråkarrangemangen bidrar med rymd. Framförallt ges lyssnaren andrum, Tindersticks är inte ett band som tränger sig på, vilket gör The Something Rain till en kort sagt mycket angenäm lyssningsupplevelse."


Om bandet kommer till Sverige för en spelning återstår att se, men en jubileumsturné är planerad.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA