x

Arcade fire släpper nytt album

Arcade fire släpper nytt album

Det kritikerrosade kanadensiska bandet Arcade Fire har via ett svar på ett fans Twitter-hyllning, i all diskretion meddelat att de släpper sitt fjärde, ännu namnlösa album tisdagen den 29 oktober – vilket förmodligen innebär att det kommer att släppas i Europa dagen innan. Albumet har producerats i tillsammans med LCD Soundsystems frontman James Murphy.

Det hinnebär att Arcade Fire fortsätter med sin standardrutin att släppa ett album vart tredje år. Debuten Funeral släpptes 2004, följt av Neon Bible 2007 och The Suburbs 2010.

Bandets frontpersoner har dessutom den senaste tiden spenderat mycket av sin tid på annat än albummakande, då Win Butler och frugan tillika bandkollegan Régine Chassagne i april blev föräldrar till sitt första barn, en pojke.

Arcade Fires senaste album The Suburbs skördade fem stjärnor i GAFFA och Björn Schagerström skrev bland annat:

"The Suburbs är det bredaste och mest tematiskt drivna bandet hittills har släppt. Textmässigt återbesöker de förorterna från sin uppväxt. De ser eviga mönster av stillastående, målar bilder av kliande rastlöshet, känslan av att vilja fly, rivalitet men också gemenskapen i strävan att våga bryta sig loss. Stagnationen, som hur ungdomarna i låten Ready To Start hellre hyllar tomheten i den rådande ordningen än ställer sig utanför i rädsla för ensamhet."

Läs hela recensionen här


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA