x

Peace & Love har skulder på 75 miljoner

Peace & Love har skulder på 75 miljoner

Att både Siestafestivalen och Peace & Love fick sätta livet till i somras, när den så kallade festivaldöden skördade sina offer är det få som missat. Nu vet vi hur illa det ligger till med den största av dem.

Peace & Love-festivalen har skulder på cirka 75 miljoner kronor, skriver Aftonbladet idag, som tagit del av den konkursdrabbade festivalens papper. Bland skulderna finns 7,8 miljoner som man är skyldig de cirka 9000 personer som köpt biljetter till festivalen, pengar som sannolikt inte kommer att återbetalas.

– Om de får någonting, blir det sannolikt väldigt lite, har konkursförvaltaren Henrik Schef tidigare sagt till tidningen.

Konsertarrangören Live Nation är man skyldig 20,7 miljoner och Luger, som arrangerar Way Out West, 4,9 miljoner.

Tidigare i sommar rapporterade Dalarnas Tidning om att Håkan Hellström ska ha fått ett förskott på 2,5 miljoner för att spela på festivalen, och skulle få lika mycket till efter genomförd spelning. Något som inte kommenterats av varken Håkan Hellström eller bokaren och fordringsägaren Live Nation.

Bland Peace & Loves tillgångar är det skralt, men cirka 7,8 miljoner kronor finns, vilket reducerar själva skulden till cirka 68 miljoner, samt en del godsaker som 250 muffins, 13 liter vispgrädde, 5 kg pannkakor och 8 kg majonäs, skriver Aftonbladet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA