x

Håkan Hellström får behålla miljonerna

Håkan Hellström får behålla miljonerna

Håkan ska ha fått 2,5 miljoner i förskottsbetalning för sin planerade spelning på konkursdrabbade Peace & Love-festivalen, samt en bankgaranti på ytterligare 1,3 miljoner, har P4 Dalarna rapporterat.

Sammanlagt alltså 3,8 miljoner som Hellström enligt Live Nation slipper betala tillbaka eftersom man ej känt till Peace & Loves svaga ekonomiska ställning.

– När förskottet utbetalades visste vi inte att Peace & Love inte hade täckning för betalningen. Obeståndet blev känt långt senare, säger Carl Pernow, VD för Live Nation till GP.

I motsats till det uttalandet hävdar dock Peace & Loves konkursförvaltare att festivalens skrala ekonomi var såpass känd att det kan finnas skäl att pröva det hela.

– Om en leverantör känt till att ett bolag är på obestånd finns det större möjligheter för konkursförvaltarna att återvinna pengarna till konkursboet, säger konkursförvaltare Henric Schef till P4 Dalarna.

Som en slags kompromiss (?) öppnar nu Live Nation och Håkan Hellström dörrarna för en eventuell ersättningsspelning i Borlänge, men om den blir gratis är oklart.

– Ja, det har varit på tal, och Håkan har ju ställt sig positiv till det också. Och det är inget som han bara säger. Det är många som har betalat dyra biljetter, men aldrig har fått se någon konsert. Men vi har inte satt några datum eller så, säger Carl Pernow, VD för Live Nation till GP.

Det återstår alltså att se i vems ficka miljonerna hamnar, men efter dagens kommentarer lutar det onekligen åt att Herr Hellström och Live Nation går vinnande ur striden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA