x

The Field släpper nytt

The Field släpper nytt

 The Field, eller Axel Willner som svensken bakom egentligen heter, kommer med det nya albumet Cupid's Head i slutet av september i år, rapporterar FACT Magaine.

I ett pressmeddelande skriver man att det nya albumet är mörkare och långsammare än föregångaren Looping State of Mind, samt det första materialet från Willner där datorer inte är inblandande, utan enbart hårdvara har använts.

Så här säger Willner själv om det kommande albumet:

"När jag först började jobba med Cupid's Head var det ganska kämpigt. Det kändes som om jag inte hade något att tillföra till albumet, och jag är inte den som sätter mig ner och forcerar fram något i studion. Men sen, efter ett par ödmjuka försök fick jag ganska snabbt fram en första loop som till blev låten No. No. Det blev en slags uppenbarelse för mig, eftersom skapandet av den kändes nytt och annorlunda, och det var då allting kom."

Föregångaren Looping State of Mind fick för två år sedan full pott av GAFFAs Fredrik Franzén med bland andra de här orden:

"På fyndigt betitlade Looping State of Mind slipar han det till dynamiskt producerad perfektion. Det var länge sedan jag kände mig så uppslukad och trollslagen av ett album. Tid och rum försvinner. Ett ögonblick blir till evighet."

Läs hela recensionen här.

Låt lista Cupid's Head:

1. They Won't See Me
2. Black Sea
3. Cupid's Head
4. A Guided Tour
5. No. No…
6. 20 Seconds Of Affection

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA