x

“Borgar för en sjuhelvetes chans till eufori”

“Borgar för en sjuhelvetes chans till eufori”

Han är Way Out Wests ansikte utåt, så vad passar då inte bättre än att låta Joel Borg lista sina absoluta måste-se-band på årets festival. Resultatet? Det har ni här:

Phosphorescent (Azalea, lördag, 13:45)

– Årets i särklass bästa artist. Live är det helt makalöst. Kommer att bli stort! Likt då vi har varit tidigt på bollen med Bon Iver, The National och Fleet Foxes till Way Out West är Phosphorescent en sådan bokning i år.

Pissed Jeans (Park Lane, fredag, 03:00)

– Guldkorn som nu ligger på Sub Pop. Gjorde årets spelning på SXSW. Galet bra live. Det är galet live.

Junip & Goat (Linné, torsdag, 16:30 / Linné, lördag, 18:00)

– Två av Sveriges bäst och mest lysande stjärnor på den internationella himlen. Junip med kanske årets bästa låt Line Of Fire och Goat som växt och växt för varje spelning, briljerade senast på spanska Primavera.

Grimes (Linné, fredag, 18:45)

– En av väldigt få spelningar i år blir på Way Out West. Årets (och förra årets) viktigaste artist. Lyssna på Genesis och Oblivion så fyller vi Linné tillsammans på fredag.

Neil Young & Crazy Horse (Flamingo, torsdag, 21:00)

– Vi minns alla magin förra gången Neil Young besökte Slottsskogen. Att han denna gång har med sig Crazy Horse borgar för en sjuhelvetes chans till eufori.

Kolla in GAFFAs egna Way Out West-sida. Den uppdateras med nyheter, intervjuer, bildgallerier och recensioner före, under och efter festivalen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA