x

”Allt Håkan Hellström sa var hittepå”

”Allt Håkan Hellström sa var hittepå”

Det är närmare tio år sedan nu som Timo Räisänen gick sin egen väg och lämnade den forne vännen och arbetskamraten Håkan Hellströms sida. Efter att mer eller mindre varit Hellströms högra hand bröt han sig loss och satsade på solokarriären 2004, och relationen artisterna emellan blev sval.

I en intervju med Café från tidigare i år sa Håkan så här om relationen med Timo:

– Vi har inte hörts sedan han fick skivkontrakt. Den dagen slutade Timo att svara på mina telefonsamtal och SMS. Han har gjort ett par kupper, och dykt upp i liveradio och sprungit upp till oss på scen – men privat har vi inte bytt ett ord sedan han blev soloartist. Det är väldigt konstigt alltihop. Jag vet fortfarande inte vad som hände. Kanske fastnade han framför sin egen spegel?

Räisänen har en helt annan syn på saken när han talar ut om händelsen i en nylig intervju med Allt om Stockholm.

– Jag tycker nog att vi bara gled isär, men jag vet inte om Håkan tycker att det är någon konflikt. Vår relation nu skulle jag beskriva som vänlig men sval, säger han.

På frågan om han känner sig obekväm att prata om ämnet säger Räisänen:

– Egentligen känns det ganska obekvämt, för jag tycker inte att man ska det. Men jag tycker att det var ganska obekvämt av Håkan att prata om det i Café, och dessutom var det bara massa hittepå. Så därför känner jag att jag måste svara när någon ställer en direkt fråga. Det stod till exempel att jag inte svarade i telefon – och jag är skitbra på att svara i telefon.

– Vissa vänner har man för alltid, och andra inte, konstaterar Räisänen i intervjun.

Fans av Räisänen kommer att bli glada när artisten i höst återkommer i TV-rutan, efter produktioner som Körslaget och Så Ska Det Låta. Den här gången handlar det om SVT-produktionen Alla tiders hits, där ett gäng artister tolkar svensktoppshits. Räisänen är klar tillsammans med artister som Yohio, Mikael Wiehe och Cajsa-Stina Åkerström.

Håkan Hellström spelar härnäst under fredagen på Way Out West i Slottsskogen, som drar igång idag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA