x

"Det var en sån sjuk upplevelse"

"Det var en sån sjuk upplevelse"

Zarah Ragnvaldsson, 28, bibliotekarie, Linköping

Vad är din skönaste upplevelse på Way Out West?

– Det var första året jag var här, 2011. Vi hade försökt komma in på diverse klubbspelningar utan att lyckas och sen sista kvällen åkte vi nånstans bara för att testa och då såg vi ett punkband som heter Fucked Up. Och det var så jäääävla bra. Helt stört. Jag har lyssnat lite på punk, men jag är ingen punkare i hjärtat och så, men det var så himla himla bra.

Vad är det sjukaste du varit med om?

– Åh, jag har ganska hög tröskel för sånt. Det här är ju en ganska osjuk festival. Men jag får väl säga Fucked Up här med, för det var en sån sjuk upplevelse. Jag trodde aldrig man kunde vara så på scen.

Vad ser du mest fram emot i år?

– Man ser ju fram emot olika saker på olika sätt. Men det är nog Kendrick Lamar, för jag har precis blivit intresserad av hiphop. Jag är ganska ny på det fältet och började lyssna på Kendrick när hans senaste platta kom. Det låter kanske fånigt, men han talar verkligen till mig. Jag har sett en del youtube-klipp och han är så bra live. Det kommer bli fett, ursäkta uttrycket.

Josefine Andersson, 28, studerar och jobbar, Stockholm

Vad är det skönaste med Way Out West?

– Det är så mycket. Jag gillar att det är en stadsfestival, att det är lite äldre besökare eller framför allt en blandad ålder. Jag gillar området och jag älskar att det är vegetariskt, för jag är vegan.

Vad är det sjukaste du varit med om?

– Bara att vara med Sara är ganska sjukt, haha. Nä, jag kommer faktiskt inte på något särskilt.

Vad ser du mest fram emot i år?

– Alabama Shakes som spelar idag. För att de är så sjukt bra men jag har inga förväntningar och det är nog bäst att tänka så.

Gustav Bådagård, 26, journalist, Stockholm

Vad är din skönaste upplevelse på Way Out West?

– Det var väl antagligen Refused förra året. När de började spela Rather Be Dead. Jag trodde inte de skulle spela den låten och så kom det här introriffet och jag bara stod och hoppade. Tror det var ganska långt in på konserten och jag har ju aldrig sett dem förut. Var lite för ung senast det begav sig.

Vad är det sjukaste du varit med om?

– Sjukaste? Det var väl inte sjukt och så, men jag blev negativt överraskad när jag var på Odd Future förra året. Deras huvud-DJ var inte med plus två andra viktiga medlemmar. Det såg mest ut som massa fritidsbarn som sprang runt. De är ju ganska unga allihop. Och det var jättedåligt mixat så man hörde ju ingens röst. Och ändå stod alla i publiken, som också var unga, och bara älskade det. Det kändes bara som att alla var idioter. Jag tyckte det var jättedåligt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA