x

"Jag var inne i en ganska mörk period"

"Jag var inne i en ganska mörk period"

Man ska inte tro allt som tidningarna skriver. I en intervju publicerad på Not So Popular pratar Angel Haze om att hon gör musik för sig själv. Och det säger en person som bubblar av åsikter och har en agenda i allt. Och framför allt vill berätta det för alla. När GAFFA frågar henne om hur detta inte går ihop slår hon ifrån sig allt.

– Vem skrev det? Jag borde läsa mina intervjuer mer, för det stämmer inte alls.

Rapparen från Detroit kommer från en brokig uppväxt. Hon har tagit sig igenom sekter, blivit sexuellt utnyttjad som barn, deklarerar att hon är feminist och pansexuell men accepterar att folk är av olika åsikter. Ser man sig som en del av gangstarappen är det okej. Bara man har skapat sig en identitet som känns äkta.

För några timmar sedan har denna rappens framtid visat att man kan egga upp publik, även på Way Out West, redan vid 15-tiden. Hon har också med sig material från ett rent fantastiskt mixtape kallat Classick och gör sig redo för nästa steg: Dirty Gold. Men hur har saker och ting utvecklats?

– Det är stooor skillnad. Om Classick är här nere är Dirty Gold här uppe (Angel Haze sträcker på armarna, vänstra högt upp, högra nere vid knävecken). När jag gjorde Classick var jag inne i en ganska mörk period, det är jag inte längre. Nu mår jag bra och musiken är därefter.

Angel sträcker på sig. Berättar om att hon under kvällen kommer kolla in Grimes och The Knife. Jag frågar om hon och hennes klientel ska kolla in klubbarna efteråt. De tittar frågande på mig.

– Har de klubbar?

Ja, det är oftast där magin sker.

– Okej killar, det blir en lång natt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA