x

”Mer live. Mer bra.”

”Mer live. Mer bra.”

Musiken har tagit dem till märkliga och vackra platser och fått dem att vara med om konstiga situationer. Och i Zürich var det slutsålt redan en månad innan konsert.

– Vi har mycket fans i Schweiz. Det beror väl på att vår musik används en del i snowboard- och extreme sports-sammanhang.

Känner ni att ni har blivit en del av den scenen?

– Jag vet inte, vi har ju spelat på X Games. Det är ju inget vi har tänkt på, att vi skulle bli en del av den scenen, men det är ju låten Urban Photograph som har tilltalat den gruppen.

Turnéglada Urban Cone berättar om svårigheterna i att leva i nuet, att alla i gruppen mer är framåtsträvare och siktar mot nästa steg. På samma sätt ligger nu tankarna på den kommande skivan, som ska spelas in till hösten.

– Det blir en mer sammanhållen skiva. Den första var ett album som innehöll massa låtar skrivna under en längre period. Nu går vi in i studion om några månader och gör en skiva som har en tydligare röd tråd.

När ni säger röd tråd, kan man räkna med ett konceptalbum?

– Nej, inte direkt. Mer att vi ska försöka få musiken att låta mer live. Större, episk, mer ljud.

Hur tänkte ni gå tillväga rent praktiskt?

– Det blir väl mer tid i replokalen. Jobba med organiska ljud. Men vi är ju i ett tidigt skede, så svårt att säga hur det kommer gå. Men mer arena, helt enkelt. Mer live. Mer bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA