x

Laleh släpper nytt album

Laleh släpper nytt album

 

Laleh släpper nytt album i mitten av oktober, låter skivbolaget Warner meddela idag. Något namn finns ännu inte, varken på albumet eller singeln som kommer att föregå plattan och släppss i september. Så här låter Laleh själv hälsa i ett pressmeddelande:

"På den här nya skivan utmanar jag mig själv, världen som låtskrivare och producent. Ledorden har varit 'självklart, främmande och nära'. Precis som "SJUNG" har det varit viktigt för mig att denna skiva landar mellan livet, döden, eftertanke, identitet och intuition. Den här skivan håller på att bli över förväntan och även om "SJUNG" var ett stort steg för mig så tror jag att den gav mig modet och kraften till att göra den här skivan." 

Det var med TV-programmet Så Mycket Bättre och skivan SJUNG som Laleh verkligen slog igenom hos den breda publiken förra året. SJUNG såldes i över 70 000 exemplar och var det mest streamade albumet i Skandinavien.

Av GAFFAs Jack Hildén fick förra skivan 4 av sex stjärnor och här följer ett utsnitt från recensionen:

"Faktiskt är det mer spännande när hon sjunger på persiska, där hon är så övertalande i tonfallet att man förstår orden ändå. Dessutom ligger än mer poppig heltäckningsmatta över Sjung än tidigare skivor. Och den mattan suddar till viss del ut imagen av "mystiskt väsen" som hon blivit tilldelad. Kanske är det ett medvetet steg från stämpeln. "

Hela recensionen finns här

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA