x

Hon tilldelas det alternativa Polarpriset

Hon tilldelas det alternativa Polarpriset

Idag gör Stockholms Konserthus plats för Polarpristagarna Youssou N'Dour och Kaija Saariaho. Förutom det har man bjudit in en rad kända namn som ska framföra låtar från de båda ovanstående personernas repertoarer. En av dem är Neneh Cherry, med uppgift att sjunga ut den massiva 90-talshitten 7 Seconds. Samma person tilldelas nu det alternativa Polarpriset, Tullaward. Initiativtagarna till denna utmärkelse är Tullamore Dew och komikern Kristoffer Appelquist.

– Det var med duetten 7 Seconds från 1994 som Youssou N'Dour slog igenom i Europa tillsammans med Neneh Cherry. Utan Neneh hade juryn för Polarpriset kanske aldrig fått upp ögonen för Youssou, skriver Kristoffer Appelquist i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Neneh är en av Sveriges största musiker som få känner till eftersom hon ofta arbetat i skuggan av större stjärnor som tagit åt sig av äran, däribland hennes syskon Titiyo och Eagle Eye Cherry. Nu är det på tiden att strålkastarna riktas mot Neneh och därför ger jag henne en Tullaward.

Läs mer om Neneh Cherry i vår nyligen publicerade special, där vi gräver ner oss i sångerskans första steg in i musikbranschen tillsammans med Londonbandet Rip Rig + Panic: SPECIAL: Neneh Cherrys första kapitel – en galen värld


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA