x

Housefestival inställd efter dödsfall

Housefestival inställd efter dödsfall

Igår, söndag, var det tänkt att den tredje dagen av den årliga housefestivalen Electric Zoo skulle gått av stapeln. Tidigare under helgen hade storheter som bland annat Avicii och David Guetta gjort uppskattade spelningar på Randal Island's utanför New York, men sista dagen fick ställas in hastigt då två festivalbesökare, en 23-årig man och en 20-årig kvinna, dött under lördagskvällen, uppger NY Daily News.

Festivalarrangören Made Event agerade snabbt och tog beslutet om att ställa in den avslutande dagen. Det gör att publiken gick miste om exempelvis svenske housestjärnan Sebastian Ingrosso och Bråvallabekantingen Armin van Buurens planerade spelningar. Made Event kommenterar det inträffade på sin hemsida.

 "Eftersom det inte finns något viktigare för oss än våra gäster så har vi beslutat i samråd med New Yorks parkförvaltning att ställa in festivalen."

Polisen är fortfarande förtegen om dödsorsakerna men i New York stads officiella uttalande framkommer att de troligtvis använt drogen MDMA.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA