x

VIDEOPREMIÄR: Grande Roses – Waiting For The Night

VIDEOPREMIÄR: Grande Roses – Waiting For The Night

Det norrländska rockbandet Grande Roses släppte, efter många års jobb, slutligen sitt debutalbum Disease i början av 2013. Nu har andra singeln Waiting For The Night fått en musikvideo som är turné- och live-baserad, vilket passar riktigt bra till drivet i låten.  

Göran Messelt Andersson är sångare i bandet och så här beskriver han Waiting For The Night.

– Jag hade gjort stan en varm höstkväll och skulle åka hem tidigt på morgonen. Folk var fulla, glada och skrattade runt omkring mig. Då såg jag ett par som bråkade, det var verkligen ett sådant där upprivande bråk. Förtvivlan, ångest, skrik och jag stod på första parkett. Jag tror det var det definitiva slutet.

Göran var uppenbart tagen av situationen som senare inspirerade till låten och han berättar vidare hur parets lögner uppdagades och småsaker, som ansågs gulliga vid nykärstiden, nu helt plötsligt stod i centrum för det oundvikliga.

– Medan vissa längtar efter nattens intrång är andra förpassade till svärtan i dagsljus, avslutar han.

Grande Roses spelar närmast i Linköping senare i veckan. Men därefter drar de på turné till Tyskland där de bland annat spelar på stora festivalen Reeperbahn Festival i Hamburg i slutet på september.

6/9 Gaphals, Linköping
27/9 Reeperbahn Festival, Hamburg
28/9 Independent Night, Berlin


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA