x

Bez vet inte vad han buzzar om

Bez vet inte vad han buzzar om

När maracasarna inte behöver skakas lika frekvent, då behöver även en legendar något att sysselsätta sig med. Det var faktumet för Mark "Bez" Berry från madchesterscenens frontmän Happy Mondays. Men frågan är vilken av alla hobbys en ska hänge sig åt. Bez själv valde en något oväntad, och deklarerade sin kärlek för biodling i förra veckan. Det är inte bara roligt utan går, enligt Bez, också utmärkt att göra sig en hacka på utan att direkt storinvestera. Att det sedan passade utmärkt i urban miljö var bara ett plus.

Nu går dock en lokal biodlarorganisation ut och kritiserar Bez i ett brev till The Guardian. Enligt dem är det varken särskilt billigt eller smart att försöka sig på hobbybiodling i stan. Mary Slater, som är biodlarorganisationens talesperson, ifrågasätter också om Bez ens behagat ta del av föreskrifterna som finns kring biodling och potentiella sjukdomar. Och hon hyser oro över personer som bara kastar sig in i bivärlden.

– Människor som börjar med biodling efter en impuls ger ofta upp efter ett år eller två när deras bin dör ut och de blir nedslagna. Det tar många år att lära sig de färdigheter biodling kräver, att bara starta är oansvarigt och förödande för bina. Berry bör gå med i sin lokala biodlingsförening och registrera sig på Beebase, skriver hon till The Guardian.

Oavsett vem av de två som har rätt så har Bez redan känt på baksidan av att handskas med bin. När gylfen råkade lämnas oknäppt fick han besök i byxorna och han ska enligt ett uttalande till The Guardian blivit stungen överallt, trots att han sprang till skogs. Nu återstår det att se om den gyllene avkastningen är värd riskerna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA