x

Grungeikonernas återkomst – vi räknar ner

Grungeikonernas återkomst – vi räknar ner

2010 återförenades Soundgarden efter att ha varit splittrade i 13 år och det är med en intakt originaluppställning som bandet nu intar Hovet i Stockholm på fredag. Framför allt frontmannen Chris Cornell var väldigt produktiv under åren ifrån Soundgarden. Han hann med att släppa fyra egna soloalbum och tre med bandet Audioslave.

För Svenska Dagbladet berättar Cornell på telefon från New York att han älskar att kastas mellan olika musikstilar och genrer. Men att det samtidigt kändes helt naturligt att återförenas med Soundgarden.

– Det var kärleken till bandet och musiken som fick oss att ta upp det igen. Det var viktigt för oss att kunna titta på varandra och känna att vi gjorde det av rätt anledning, säger han.

Som en liten present till fansen avslöjar han också planer på en till skiva.

– Jag tror att vi har bevisat att vi fortfarande är oss själva och att nästa album kan vara vad som helst, säger Chris Cornell till Svenska Dagbladet.

Soundgarden spelade på Sweden Rock Festival förra sommaren men detta blir ändå en sorts "homecoming" för bandet då deras senaste spelning i Stockholm var just på Hovet 1996.

För ett år sedan släppte bandet sin återföreningsskiva King Animal, som fick ett varmt mottagande i pressen. GAFFAs recensent Anders Fridh gav skivan fyra stjärnor. Han kallade den en stabil återkomst men önskade sig samtidigt mer:

"Förväntningarna på comebackskivan har varit höga, särskilt efter den helt lysande comebacksingeln Black Rain (som visserligen skrevs för 20 år sen) från 2010. Det blir sällan lika episkt här. Som bäst vackert och känsligt i Bones Of Birds. Annars är skivan stundtals väl vardaglig. Trevlig, inte omvälvande." Till recensionen.

By Crooked Steps är senaste videon från skivan King Animal:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA