x

LISTA: Vita kränkta musiker

LISTA: Vita kränkta musiker

Föreställningen Vita Kränkta Män, som spelades för utsålda hus i Stockholm i våras, sätts upp igen i höst. Inspirerade av den delar vi med oss av mer eller mindre kontroversiella citat från vita manliga musiker genom åren. Personer som känt sig kränkta, förbannade eller bara uppgivna.

Morrissey: Så tidigt som 1992 i en intervju för Details slängde han ur sig det här uttalandet om dansmusik: "Det är en undanflykt för mentalt handikappade. Det är gjort för tråkiga människor av tråkiga människor."

Eddie Meduza: I en dokumentär i sveriges radio släppte Meduza ut sina känslor: "Det sociala i varje stad var ju på plats och kollade. Jag 'propagerade för alkohol'. Men då har dom inte läst texterna! Då har dom inte hajat nånting! Och det är ju det jag menar; vilket jävla samhälle vi lever i."

Håkan Hellström: I en intervju med Café år 2005 påpekade Håkan: "[Folk säger] att jag inte kan sjunga men verkar vara en go gubbe ändå. Det är för det första ett väldigt omusikaliskt påstående. Jag är en utmärkt sångare, men fan ingen jävla go gubbe! De har vänt på fakta, helt enkelt."

Morrissey (igen ...): I en intervju med Simon Armitage för The Guardian 2010 sa han angående hur dåligt djur behandlas i Kina att: "Man kan ju inte hjälpa att känna något annat än att kineserna är en underlägsen art."

Bob Dylan: "Vad är pengar? En man är en succé om han går upp på morgonen, går och lägger sig på kvällen, och emellan gör vad han vill." Källa: Wikiquotes.

Mattias Alkberg: I en intervju med sajten socialist.nu uttalade Alkberg sig så här: "Ibland blir jag så förbannad och då skriver jag vad jag känner just då. När jag hör att Wallenberg tycker att A-kassan borde slopas så vill jag skjuta den jäveln."

Frank Sinatra: "En del kvinnor har sina män bara till att dra upp klänningens blixtlås i ryggen." Källa: Wikiquotes.

Lars Ulrich: Angående nedladdning av låtar i en intervju för Playboy 2001 sa han: "Om du slutar vara ett Metallica-fan på grund av att jag inte ger dig låtarna gratis så kan du dra åt helvete. Då vill jag inte att du är ett fan längre."

Föreställningen Vita Kränkta Män kommer inte bara till Stockholm i höst utan gästar även Stora Teatern i Göteborg den 17 och 18 oktober.

Vita Kränkta Män är fenomenet som först var en Facebook-grupp, sedan gjordes till en bok av skribenten och debattören Kawa Zolfagary, och till sist alltså blev en hyllad teaterföreställning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA