x

Stockholm får en Winterburst

Stockholm får en Winterburst

Summerburst kommer få en systerfestival i Stockholm, meddelade TT idag. Stureplansgruppen som ligger bakom satsningen menar att det behövs en till festival för att värma publiken även under vinterhalvåret. Den nya festivalen som heter November Lights, blir en tio timmars inomhusfestival och kommer äga rum i Tele 2 Arena den 30 november.

– Vi har väldigt stora förhoppningar. Vi vill göra samma resa med November Lights som vi gjort med Summerburst, säger festivalgeneralen Anders Boström till TT.

Summerburst har sedan starten 2011 varit en stor succé och många världsartister har spelat på festivalen som numera arrangeras i både Göteborg och Stockholm. Tele 2 Arena kommer under Lights att förvandlas till ett 5 000 kvadratmeter stort dansgolv med plats för drygt 15 000 personer. Och någon oro för att intresset för dansmusik skulle mattas av har inte Boström.

– Snarare så fortsätter det att eskalera. Summerburst har blivit större för varje år och Axwells spelning i Stockholm förra helgen var hans största soloshow någonsin i världen, säger Anders Boström.

Vilka artister som spelar på November Lights kommer att meddelas under september.

För mer info om artister och biljettsläpp, kolla in festivalens sajt här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA