x

Justin Vernon tvekar om Bon Iver-fortsättning

Justin Vernon tvekar om Bon Iver-fortsättning

Det kritikerrosade självbetitlade albumet från 2011 kan ha varit Justin Vernons sista under bandnamnet Bon Iver. Han är nämligen osäker på om det blir någon fortsättning. Det är i samband med att hans andra band Volcano Choir släpper sin skiva Repave som han berättar om sin tvekan.

– Jag skriver inte några låtar längre. Den senaste Bon Iver-skivan var väldigt mycket en "sitta ner med en gitarr och skriva"-skiva. Jag måste vara i en väldigt specifik sinnesstämning för att ens börja bygga på en idé som skulle kunna bli ett nytt Bon Iver-album och jag är bara inte där, säger Vernon till Triple J.

Att singer-songwritern vandrat ifrån sitt alterego så pass mycket att han kanske inte ens kommer tillbaka gör garanterat fansen besvikna. Justin Vernon själv verkar dock vara tämligen nöjd.

– Jag är hedrad att Bon Iver har gett mig en plattform där jag kan göra vad jag vill. Men det finns bara en viss tid som du kan lägga på att gräva i dig själv innan du blir trångsynt. Jag har inte bråttom att ta mig tillbaka till den temperaturen. All musik jag har gjort, som skiftat bort från Bon Iver, känns riktigt bra, säger Vernon till Tripe J.

Fansen får helt enkelt bara fortsätta hoppas att de inte redan serverats den sista Bon Iver-plattan. Och medan de håller tummarna kan de följa med Justin Vernon på den musikaliska resa han tar med Volcano Choir.

GAFFAs recension av Volcano Choirs album Repave kommer finnas tillgänglig på hemsidan från och med ikväll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA