x

VIDEOPREMIÄR: Abidaz

VIDEOPREMIÄR: Abidaz

Rapparen Abidaz, eller Abiel Ghebrehiwet som också han heter, är debutanten som slår på stort. Det räcker inte med en singel, utan han släpper två direkt. Och båda ska ha video, då är det lika bra att köra dem i samma. Musikvideon inleds med låten Benägen, som är filmad i svartvitt, och utspelas vid en stor herrgård. Abidaz rappar i morgonrock och käpp, 500-lappar faller över en säng och cigarröken ligger tät.

– Benägen är den djupaste låt som jag någonsin skrivit. Det är en hyllning och ett farväl till en familjemedlem men också ett välkomnande av en annan. Videon är en tolkning av låten, en annan del av videon visar att man kan vara rik med fortfarande olycklig, säger Abidaz.

Sen flimrar skärmen till, körer kommer in och låten Kvalitet & Kvantitet rullar igång. Nu är platsen Stockholm, och förorten Hagalund. Det körs bil genom huvudstaden, skickas passningar till fotbollsklubben Liverpool FC och klappas kameler. Allt i färg den här gången.

– Kvalitet & Kvantitet är bara en ren rap-låt som förklarar att vissa har kvalitet och andra har kvantitet. Men vi har både och. Låten förbereder folk för vad som komma skall, säger Abidaz.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA