x

TITTA: Henric de la Cour-filmens trailer

TITTA: Henric de la Cour-filmens trailer

Den kommande dokumentären om och med Henric de la Cour, som också kort och gott heter Henric de la Cour, närmar sig med stormsteg. Så här skriver Story AB som ligger bakom dokumentären:

"Henric de la Cours mörka och expressiva musik handlar inte bara om show eller subkultur. Diagnostiserad sedan barnsben med cystisk fibros har Henrics texter och inställning till livet färgats av den obotliga och allvarliga sjukdomen."

Det är filmaren Jacob Frösén, som även gjorde filmen om Olle Ljungström, som har följt de la Cour under ett antal år och resultatet är en både musikalisk och personlig historia, där Yvonne och Strip Music avhandlas, jämsides med den allvarliga sjukdom som de la Cour lidit av större delen av sitt liv.

Trailern som ni ser här nedan är väldigt stämningsfull i sin enkelhet. Den är helt ljudlös så när som på Henrics rytmiska andetag, vilka agerar soundtrack och även tydliggör hans sjukdom på ett effektfullt sätt.

GAFFAs Andreas Bäckman skrev om filmen tidigare i somras, i samband med nyheten att de la Cour också släpper en ny skiva nu den 11 september. Bäckmans artikel kan du läsa här.

Här nedan syns den färska trailern till dokumentären.

Filmen hade smygpremiär på Way Out West i somras men får nu en riktig premiär på Bio Rio i Stockholm den 11 oktober. Den ska även visas på SVT senare i höst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA