x

Kultakt tillbaka med sedan tidigare läckt skiva

Kultakt tillbaka med sedan tidigare läckt skiva

Prefab Sprout släppte 2009 sitt senaste album Let´s Change The World With Music men det rörde sig då om låtar som skrevs under 90-talet. Så att fansen har väntat på nyskrivna alster från den legendariske låtskrivaren Paddy McAloon (bilden) är närmast en rejäl underdrift. Ett litet inlägg, med länk till ett Soundcloud-konto, på ett fanforum skapade därför masshysteri i början på sommaren. Kunde albumet, kallat The Devil Came A-Calling, som låg där verkligen vara det som de alla väntat på så länge?

Många var skeptiska, vågade antagligen inte tro på det förrän de fick det hela bekräftat. Men GAFFAs Daniel Horn var djärv och plockade med öppningsspåret The Best Jewel Thief In The World bland 11 Essentiella i juli.

"Prefab Sprout återuppväcker alla fina minnen från 80-talet med den här helt nya låten. Ett spår som hade fungerat alldeles utmärkt på Jordan: The Comeback, och det säger en hel del om gruppens potential 2013", läs hela texten här.

Albumet var dock borta innan GAFFA ens hunnit komma ut, och fansen ställde sig frågande till vad det var som de hört. Men de blev snart lugnade, det var Prefab Sprout och musiken skulle ges ut. Albumet kommer släppas den 7 oktober men heter inte The Devil Came A-Calling utan Crimson/Red. Det är helt skrivet av Paddy McAloon under den senaste 18-månadersperioden och det är också han som spelar samtliga instrument på skivan. Inspelningen och mixningen har dock bandmedlemmen och brodern Calum McAloon stått för.

Om öppningsspåret säger frontmannen Paddy McAloon så här:

"Den startade som The Worst Jewel Thief In The World men sen bestämde jag mig för att göra honom till en arrogant författare, även om det handlar om att vara den bästa författaren du kan vara."

Fullständig låtlista:

The Best Jewel Thief In The World

List of Impossible Things

Adolescence

Grief Built The Taj Mahal

Devil Came A Calling

Billy

The Dreamer

The Songs Of Danny Galway

The Old Magician

Mysterious


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA